06 208 947 81 info@groeit.eu

Mijn naam is René Voortwist. GroeIT is mijn bedrijf.

Ik ben een ervaren ICT’er, trainer en coach.

Als ik mensen vertel dat ik communicatie trainingen verzorg voor IT’ers dan is de eerste reactie vaak “nou, dan zul je wel werk zat hebben. Die IT’ers zijn allemaal autistische nerds”. Of iets in die strekking.

Ik zeg eerlijk dat me dat raakt. Ik vind het echte onzin.
95% van de IT’ers zijn gewoon heel aardige, hardwerkende, mensen die net zo goed kunnen praten en luisteren als de rest van Nederland. Ja natuurlijk, het zijn vaak techneuten met een eigen kijk op de wereld. Maar dat geldt ook voor accountants, chemisch laboranten en de gemiddelde hoogleraar Natuurkunde.

Tegelijkertijd weet ik ook dat mensen die inhoudelijk werk doen, en daar goed in zijn, vaak wat minder communicatie vaardigheden hebben. Dat komt niet omdat ze dat niet kunnen. Hun interesse ligt gewoon ergens anders.

Ik ben behoorlijk eigenwijs. Ik weet uit eigen ervaring dat IT’ers net zo goed kunnen leren communiceren als iedereen. Tenslotte is het gewoon een vaardigheid. Het is uiteindelijk niet moeilijker dan fietsen of autorijden.

Ik heb zelf ruim 26 jaar als technische IT’er gewerkt.
Ik heb dat gecommuniceer ook niet zo van nature. Als ik het kan leren, dan kunnen andere IT’ers het ook.

Ik vind het gaaf om ze, vanuit mijn eigen ervaring, te laten zien dat het niet ingewikkeld of zweverig is. Maar dat ze, als ze het willen, prima kunnen leren om goed contact te maken met klanten en collega’s, om goed te kunnen luisteren, om de juiste vragen te kunnen stellen en om goed informatie te kunnen overbrengen.

Ik merk dat ik daarbij echt van waarde ben door de combinatie van mijn ervaring in de ICT en mijn ervaring als trainer. Mensen praten gewoon gemakkelijker als er iemand voor de groep staat die echt snapt wat ze de hele dag doen en wat daarbij komt kijken. Zonder arrogant te willen klinken: er zijn maar weinig trainers/coaches die mijn combinatie van kennis en ervaring hebben.

Mijn diensten

Hoe we samen aan de slag kunnen.

Ervaringen

Wat vinden mensen waarmee ik gewerkt heb?

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

9 + 11 =