06 208 947 81 info@groeit.eu

Training communicatie voor Presales Consultants.

Omschrijving

Presales consultants zijn het ‘technisch geweten’ van een ICT-sales organisatie. Ze zijn verantwoordelijk voor het uitvragen van de behoefte van relaties en het schrijven van een offerte voor een (technische) oplossing. Ze werken meestal nauw samen met accountmanagers.

Een goede presales consultants beschikt over een uitstekende vraagtechniek. Die is van het grootste belang om de inhoud van offertes maximaal te laten aansluiten op de klantvraag. Hij of zij heeft daarnaast de schrijfvaardigheid om heldere, bondige en goed leesbare offertes te schrijven. Als laatste is de presales consultant in staat om een technische oplossing in klare taal te presenteren.

De training “communicatie voor presales consultants” gaat in op de communicatieve vaardigheden die voor deze taken nodig zijn.  

Inhoud van de training

De training heeft de volgende onderwerpen:

(Door)vraagtechnieken.

De presales consultant is degene die de juiste vragen weet te stellen om een klantvraag helemaal duidelijk te krijgen. Dit perceptiemanagement is cruciaal om de juiste oplossingen aan te kunnen bieden. De training gaat in op een aantal doorvraagtechnieken en modellen die juist voor presales van grote waarde zijn.

Schrijfvaardigheid

De presales consultant schrijft regelmatig offertes, rapportages en notities. Een bondige en actieve schrijfstijl zorgt voor duidelijke en vlot leesbare teksten en offertes met impact. De training behandelt een methodiek om documenten goed te structureren en geeft hulpmiddelen om de schrijfstijl te verbeteren.

Presentatievaardigheden

Het verzorgen van een inspirerende en overtuigende presentatie is in sales van enorm belang. Voor technische onderwerpen is dit de taak van de presales consultant. In deze training kijken we naar de ingrediënten van een presentatie die boeit en ‘blijft hangen’.

Trainingsduur

De training is maatwerk. De trainingsduur hangt af van de praktische uitdagingen en het doel van de training. We bepalen in overleg de inhoud en duur. 

Leervorm:

De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk inzetten.

Vragen of opmerkingen over deze training?

3 + 6 =

Je kunt me ook bellen via 06 – 208 947 81,

of een e-mail sturen via info@groeit.eu

Ervaringen

Wat vinden mensen waarmee ik gewerkt heb?

Wie is die gast?

Wil je graag weten met wie je te maken hebt?

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op.
Ik vind het leuk om kennis met je te maken.

Als je vragen hebt dan beantwoord ik die graag.
Het verplicht je tot niets!

Stuur me een e-mail via info@groeit.eu

Bel me via 06 – 208 947 81

Of gebruik het contactformulier.

4 + 7 =